Hälsobröd
Vart lite halvtrött på "vanligt bröd" det sista och har gått och längtat efter detta otroooligt goda bröd !
Och efter en gó promenad med mamma så slängde vi ihop lite filmjölksbröd eller även kallat hälsobröd.
Sååå otroligt gott !
Hälsobröd ( grundrecept )
175 grader i 1½ timma
5 dl dinkelsikt
2 dl dinkelfullkorn
3 dl rågsikt
2½ dl rågkross
1½ dl vetekli
½ dl vetegroddar
2 dl mörk sirap ( honung går också bra)
2½ tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l filmjöl
175 grader i 1½ timma
5 dl dinkelsikt
2 dl dinkelfullkorn
3 dl rågsikt
2½ dl rågkross
1½ dl vetekli
½ dl vetegroddar
2 dl mörk sirap ( honung går också bra)
2½ tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l filmjöl
Tillsatser : linfrö, russin, torkad frukt, solroskärnor, kokos osv. Låt fantasin flöda! :)
Blanda alla torrvaror ordentligt innan du tillsätter sirap och filmjölk.
Blandas till en fin slät smet ! :)
Smörj och bröa två avlånga formar. fördela jämt.
Grädda nederst i ugnen i 1 ½ timma !
Blanda alla torrvaror ordentligt innan du tillsätter sirap och filmjölk.
Blandas till en fin slät smet ! :)
Smörj och bröa två avlånga formar. fördela jämt.
Grädda nederst i ugnen i 1 ½ timma !
TIPS !!!!
Servera gärna brödet med kiwi som pålägg, heelt otroligt gott och nyttigt!
Syrlig smak till detta grova men söta och saftiga bröd!
Kommentarer
Postat av: Josefin
BÄSTA BRÖDET! <3
Postat av: lisa
men gött, kom hit å baka är du snäll! ! ! !
Postat av: Trixie
urk
Postat av: Norea
Gott! Tror du att man kan baka det glutenfritt?<3
Postat av: Anneli Johansso
Postat av: Angelica Johansson
Visst är det Josefin, heeelt underbart ! Kom hit och prova lisa! Nästa gång vi har dejt borde vi fan baka bröd ;) tss!
Ja det tror jag allt, lite fundersam på alla de olika mjölsorterna. Måste erkänna att jag är dålig på glutenfri fronten. Men man kan ju alltid ersätta de olika mjölsorterna och istället trycka i mycket nötter/frön/torkade frukter osv! Lycka till, ni kommer inte bli besvikna! :)
Trackback